Activiteiten

Vanuit het Eindhovens Studenten Corps worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Dit gebeurt voor studenten door studenten. Voor de organisatie is het een mogelijkheid om leerzame ervaring op te doen. Daarnaast zorgen deze activiteiten voor een leuk en gevarieerd studentenleven in Eindhoven.

Sport

Bij het Eindhovens Studenten Corps hebben we meerdere sportverenigingen. Zo kun je je aansluiten bij een van onze hockey, voetbal, zaalvoetbal of squash teams. Door deel uit te maken van een subvereniging hebben leden ook buiten de sociëteitsavonden contact en worden snel vriendschappen gevormd en versterkt.

Eindhoven Zeilt

Eindhoven zeilt is het jaarlijks terugkerende zeilweekendje van het Eindhovens Studenten Corps. Wanneer de lente is begonnen vertrekken we met de hele vereniging naar Friesland om lekker te zeilen op Friese meren. Het is een weekend waar zowel de sporter als de levensgenieter volledig aan zijn trekken komt.

Liberation 040

Op 18-september 1944 werd de stad Eindhoven bevrijd. Ieder jaar viert Eindhoven de vrijheid met Liberation 040 en staan we gezamenlijk stil bij wat onze vrijheid voor ons betekent. Dit festival onderscheidt zich van andere bevrijdingsfestivals door zijn unieke maatschappelijke betrokkenheid, de geweldige muziek voor jong & oud, een verscheidenheid aan inspirerende sprekers, en zijn Brabants-gezellige sfeer! Dit festival wordt georganiseerd door leden van het Eindhovens Studenten Corps in samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Website

De Ballenbak

De Ballenbak is dé studentenkroeg in Eindhoven. Met onze mooie drankacties en vette Dj’s zetten we de donderdagen tot in de vroege uurtjes op stelten! Met onze speciale witte munten is het mogelijk om voor 01:00 op de donderdagen een gratis drankje te krijgen! Buiten de donderdagen om staan de beste grote feesten op de planning, zoals NTF, LEF en talloze externe feesten waarbij verschillende clubjes de Ballenbak hebben afgehuurd.

Website

Studiebegeleiding

De studievoortgang van onze leden is iets dat belangrijk wordt gevonden binnen onze vereniging. Buiten de sociale controle van jaarclub- en huisgenoten werken wij ook samen met Athena Studies. Door deze samenwerking kunnen leden ter societeite voor een gereduceerd bedrag tentamencursussen volgen voor struikelvakken.

Business Core Eindhoven

Business Core Eindhoven verkleint de kloof tussen student en bedrijf. Door middel van verscheidene activiteiten, zoals lunchlezingen, business cases en een symposium, wordt de benadering van studenten door bedrijven versimpeld en vice versa.

Website

Toernooien

Vanuit de vereniging worden toernooien georganiseerd. Voorbeelden zijn een hockey toernooi, lacrosse toernooi, beachvolleybal toernooi georganiseerd. Als lid kun je hier aan bijdragen door deel uit te maken van een commissie en mag je met alle evenementen mee feesten.

Sponsoren