Informatie voor ouders

Hieronder staat uitgelegd wat wij als vereniging allemaal doen, hopelijk krijgt u op deze manier een goed beeld van wat een studentenvereniging inhoudt.

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Het kan een echte toevoeging zijn aan je studententijd. Op een studentenvereniging komen studenten samen om te studeren, maar ook om te ontspannen en om mooie feestjes te bouwen. Een studentenvereniging wordt volledig door studenten gerund. Zowel de commissies als het bestuur bestaan uitsluitend uit studenten van verschillende jaarlagen van de vereniging. Een studentenvereniging biedt de mogelijkheid om mensen van allerlei studies te leren kennen en je verder te ontwikkelen naast je studie, bijvoorbeeld door het doen van commissiewerk. Na het maken van een grote stap richting een nieuwe stad en een nieuwe studie is een studentenvereniging juist een manier waardoor uw zoon/dochter snel veel mensen leert kennen die hem/haar zullen helpen te slagen tijdens de studententijd!

Eindhovens Studenten Corps

Het Eindhovens Studenten Corps (E.S.C) is de oudste vereniging van Eindhoven. Sinds 2013 zijn wij als eerste vereniging van Eindhoven midden in het centrum gevestigd, in onze sociëteit genaamd ‘Ilium’. Met meer dan 350 actieve leden is het de grootste en actiefste vereniging van Eindhoven en zijn wij niet meer weg te denken uit het Eindhovense studentenleven. Met onze studentenkroeg ‘de Ballenbak’, waar elke donderdag meer dan 300 studenten uit hun dak gaan, voorzien wij alle Eindhovense studenten van een geweldige studententijd.

Corpshuizen

Een groot aantal aankomend studenten heeft moeite met het vinden van een passende kamer om zijn/haar studententijd door te brengen. Gelukkig is dit voor leden van het E.S.C een stuk makkelijker! Het E.S.C beschikt namelijk over een groot aantal corps- en dispuutshuizen in de binnenstad van Eindhoven. De huizencultuur is een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Elk jaar gaan er leden uit huis en komen er kamers vrij voor eerstejaars. De prijzen van deze kamers in onze studentenhuizen zijn erg te overzien, de gemiddelde prijs ligt rond de 320 euro per maand. Het E.S.C beschikt over 12 disputen, dat is een groep van ongeveer 20 leden uit verschillende jaarlagen, waarvan een groot deel op het dispuutshuis woont. Samen met je huis en/of dispuut maak je de leukste weekenden, gaafste toernooien en tal van andere mooie activiteiten mee! Je woont samen met je beste vrienden/vriendinnen, want vrienden voor het leven maak je tijdens je studententijd!

Studie

Wij begrijpen dat het ingevoerde BSA systeem de studiedruk vergroot en dat het lastig kan zijn om alles te combineren. Doordat onze leden allerlei verschillende studies doen en uit verschillende jaarlagen komen, kunnen de leden op die manier ondersteund worden in hun studie. Verder bieden wij ook tentamentrainingen aan die de kans op succes vergroten. De drukte op de vereniging wordt ook verminderd tijdens de tentamenperiodes om zoveel mogelijk tijd in het studeren te kunnen steken. Voor oudere leden bieden wij ook lunchlezingen en business cases aan om deze studenten alvast kennis te laten maken met het bedrijfsleven en alvast te kunnen netwerken.

Kosten

Als uw zoon/dochter lid wordt bij het Eindhovens Studenten Corps, betaalt hij/zij één keer per jaar contributie. De contributie bedraagt €110,- per jaar. De verdere kosten zijn variabel, dit is afhankelijk van uw eigen kind. De kosten voor consumpties op de vereniging vallen gelukkig erg mee: een biertje kost bij ons op de vereniging slechts €1,-! Daarbij is het mogelijk om voor ongeveer €3,50 op de sociëteit van de vereniging mee te eten.

Verplichtingen

Op de introductietijd na heeft E.S.C geen verplichtingen. Uiteraard wordt het actieve lidmaatschap vanuit de vereniging gestimuleerd. Zo wordt er op dinsdag vaak geborreld op de sociëteit en op donderdag kan er met de jaarclub worden gegeten. Uw kind kan zelf bepalen hoe druk hij/zij het wil maken. Wel zijn er door het jaar heen veel activiteiten die vanuit de vereniging worden georganiseerd waar uw kind aan mee kan doen.

Inschrijven

Tijdens de Na Examen Dagen, TU/e Introductieweek en Fontys Purple Intro zullen wij aanwezig zijn met stands waar inschrijven mogelijk is. Wanneer het niet mogelijk is om aanwezig te zijn tijdens een van deze dagen, dan is inschrijven ook mogelijk middels een e-mail naar [email protected]

Sponsoren