Aankomend student

Als aankomend student kan het interessant zijn om je al te orienteren op een lidmaatschap bij een studentenvereniging. Bij het Eindhovens Studenten Corps haal je het maximale uit je studententijd in Eindhoven. Het E.S.C heeft een eigen kroeg, ongeveer 50 huizen en 450 actieve leden. Daarnaast zorgt de vereniging voor ontwikkeling op zowel sociaal als professioneel vlak. Ben jij geinteresseerd in het E.S.C? Lees verder op deze pagina.

LID WORDEN

Heb jij ook zo veel zin in je studententijd? Wil jij in een van onze vele huizen wonen en genieten van de mooiste feesten en activiteiten. Wil jij vriendschappen voor het leven opbouwen en jezelf ontwikkelen door evenementen te organiseren en zitting te nemen in commissies? Dit alles kan bij het E.S.C! Lees hieronder verder wat het Eindhovens Studenten Corps nog meer voor jou kan betekenen.

Marit

+31 652494006

David

+31 640060982

Vragen over E.S.C?

Zijn er onduidelijkheden of heb je nog vragen over het E.S.C? Neem gerust contact op. Stuur een appje of bel ons. Wij beantwoorden graag jullie vragen!

Ons email adres is [email protected].

OVER ONS

Het E.S.C is een traditioneel studentencorps uit Eindhoven, opgericht in 1957. Het E.S.C is de oudste en de grootste studentenvereniging van Eindhoven. Als vereniging bevorderen wij academische en persoonlijke ontwikkeling en zijn we prominent aanwezig in het studentenleven van Eindhoven.

Het E.S.C heeft een dispuutsstructuur. Elke dinsdag wordt er door disputen geborreld op sociëteit "Ilium", in het centrum van Eindhoven. Ook wordt er elke donderavond geborreld met de jaarclub, waarna er tot diep in de nacht gefeest kan worden in uitgaanskroeg "De Ballenbak".

HUIZEN

Het E.S.C beschikt over vele huizen in Eindhoven. Op huizen wonen leden van verschillende jaarlagen. Samen met je huis maak je de leukste weekenden, gaafste toernooien en mooiste activiteiten mee. Met je huisgenoten bouw je snel een hechte band op. Je huisgenoten blijven vrienden voor het leven!

De 49 huizen die E.S.C rijk is liggen grotendeels in het centrum van Eindhoven. Ook ligt de huur van onze huizen lager dan de gemiddelde kamerprijs in Eindhoven. Als je tijdens de intro wilt logeren op een van onze huizen kan je contact opnemen via bovenstaand kader.

STUDIE

Uiteraard hoort bij een leuke studententijd ook je studie. Je studie heeft bij E.S.C prioriteit nummer één. Leden studeren samen met hun huis, jaarclub of dispuut in de biliotheek van de TU Eindhoven. Daarnaast organiseert het E.S.C jaarlijks een symposium waar de grootste hightech bedrijven van Nederland zich presenteren om je te helpen met je orientatie binnen je studie. Ook worden vanuit het E.S.C lunchlezingen georganiseerd waar studenten kennis maken met het bedrijfsleven.

SUBVERENIGINGEN

Als lid kan je naast je lidmaatschap bij de vereniging ook deel uitmaken van onze sport- of cultuurverenigingen. Hockey, voetbal, squash, theater, DJen en koken zijn allemaal activiteiten van onze subverenigingen. Deze verenigingen zijn allemaal opgezet door de leden zelf. Door deel uit te maken van een subvereniging hebben leden ook buiten de sociëteitsavonden contact en maak je op een andere manier kennis met je verenigingsgenoten. Lidmaatschap bij subverenigingen is vaak laagdrempelig en erg gezellig.

EVENEMENTEN

Leden organiseren in commissies verschillende evenmenten voor studenten binnen en buiten Eindhoven, en natuurlijk voor de leden zelf. Als lid kun je hier aan bijdragen door deel uit te maken van een commissie en mag je met alle evenementen mee feesten.

VOOR OUDERS

Het moment is daar, uw zoon/dochter is geslaagd en mag gaan studeren. Hij/zij heeft gekozen voor Eindhoven. Er moeten keuzes gemaakt worden zoals: Wat ga ik studeren? Ga ik op kamers? Ga ik lid worden? Voor ouders hebben wij het lid worden uiteengezet.


Lees verder
Sponsoren