Ga Jij komend jaar in Eindhoven studeren en wil je kennismaken met het studentenleven? Kom naar de scholierenfeesten 7 juli en/of 18 augustus! Haal snel je kaartje.

KAARTJE SCHOLIERENFEEST!


Welkom bij het E.S.C. Het E.S.C is een traditioneel studentencorps in Eindhoven. Opgericht in 1957, is het E.S.C de oudste en actiefste studentenvereniging van Eindhoven. Het Eindhovens Studenten Corps is dé plek om jouw mooiste studententijd te beleven. Samen bevorderen wij onze academische en persoonlijke ontwikkeling en staan wij actief aanwezig in het studentenleven van Eindhoven.

Met onze disputen, jaarclubs en meer dan 50 verenigingshuizen is het E.S.C een hechte vereniging met een actief leven op Sociëteit “Ilium”. Daarnaast kan heel studerend Eindhoven genieten van onze uitgaanskroeg “De Ballenbak”. Dit alles met een geschiedenis van 65 jaar, 500 leden en meer dan 4.000 reünisten. Door disputen en commissies worden activiteiten, feesten en symposia voor heel studerend Eindhoven en Zuid-Nederland georganiseerd. Daarnaast zijn leden actief in onderverenigingen, op gebied van hockey, voetbal, theater, DJ’s, koken, zeilen en onze eigen band Kordaat. 

IMG_2793_1.JPG

LID WORDEN?

Heb jij ook zoveel zin in je studententijd? Wil je in een van onze vele huizen wonen en genieten van de mooiste feesten en activiteiten? Wil je vriendschappen voor het leven opbouwen en je vaardigheden opschroeven door interessante activiteiten en commissies? Dan is het E.S.C wat voor jou! Lees zeker even verder naar wat het E.S.C jou te bieden heeft!

Word lid

Foto_audum.jpg

Huizen

Het E.S.C beschikt over vele huizen in Eindhoven. Op huizen wonen leden van verschillende jaarlagen, samen met je huis maak je de leukste weekenden, gaafste toernooien en mooiste activiteiten mee. Met je huisgenoten bouw je snel een hechte band op. Je huisgenoten blijven vrienden voor het leven!

De 49 huizen die E.S.C rijk is liggen grotendeels in het centrum van Eindhoven. Ook ligt de huur van onze huizen lager dan de gemiddelde kamerprijs in Eindhoven. Als je tijdens de intro wilt logeren op een van onze huizen kan je contact opnemen via bovenstaand kader.

Meer info

Studie

Uiteraard hoort bij een leuke studententijd ook je studie. Je studie heeft bij E.S.C prioriteit nummer een. Leden studeren samen met hun huis, jaarclub of dispuut. Daarnaast organiseert het E.S.C jaarlijks een symposium waar de grootste high-tech bedrijven van Nederland zich presenteren om je te helpen met oriënteren binnen je studie. Ook worden vanuit het E.S.C lunchlezingen georganiseerd waar studenten kennis maken met het bedrijfsleven.

De studievoortgang van onze leden is iets dat belangrijk wordt gevonden binnen onze vereniging. Buiten de sociale controle van jaarclub- en huisgenoten werken wij ook samen met Athena Studies. Door deze samenwerking kunnen leden ter societeite voor een gereduceerd bedrag tentamencursussen volgen voor struikelvakken.

se7rop5f.png