Waarom het E.S.C? Het E.S.C is opgericht in 1957 en hiermee de oudste en actiefste studentenvereniging van Eindhoven! Met onze disputen, jaarclubs en meer dan 50 verenigingshuizen is het E.S.C een hechte vereniging met een actief leven op Sociëteit “Ilium”. Daarnaast worden door disputen en commissies activiteiten, feesten en symposia voor heel studerend Eindhoven en Zuid-Nederland georganiseerd. Lees hieronder wat er nog meer mogelijk is binnen het Eindhovens Studenten Corps of kom zelf een kijkje nemen tijdens onze scholierenfeesten!

ESHG_heren.jpg

SPORT

Bij het Eindhovens Studenten Corps hebben we meerdere sportverenigingen. Zo kun je je aansluiten bij een van onze hockey-, voetbal-, zaalvoetbal- of squashteams. Door deel uit te maken van een ondervereniging hebben leden ook buiten de sociëteitsavonden contact en worden snel vriendschappen gevormd en versterkt.

STUDIE

Uiteraard hoort bij een leuke studententijd ook je studie. Je studie heeft bij E.S.C prioriteit nummer één. Leden studeren samen met hun huis, jaarclub of dispuut. Daarnaast organiseert het E.S.C jaarlijks een symposium waar de grootste high-tech bedrijven van Nederland zich presenteren om je te helpen met oriënteren binnen je studie. Ook worden vanuit het E.S.C lunchlezingen georganiseerd waar studenten kennis maken met het bedrijfsleven.

Studie_pagina.jpg
Foto_audum.jpg

HUIZEN

Een groot aantal aankomend studenten heeft moeite met het vinden van een passende kamer om zijn/haar studententijd door te brengen. Gelukkig is dit voor leden van het E.S.C een stuk makkelijker! Het E.S.C beschikt namelijk over een groot aantal corps- en dispuutshuizen in de binnenstad van Eindhoven. De huizencultuur is een belangrijk onderdeel van onze vereniging.

DE BALLENBAK

Elke donderdag kan heel studerend Eindhoven van onze uitgaanskroeg "De Ballenbak"!

De Ballenbak is de enige kroeg in Eindhoven waarbij het feest na 02:00 uur nog lang niet afgelopen is. Buiten de donderdagen om staan grote feesten op de planning, zoals NTF (Na Tentamen Feest), LEF en talloze externe feesten waarbij verschillende clubjes de Ballenbak hebben afgehuurd.

WhatsApp_Image_2023-09-04_at_13.06.01.jpeg