Nacht van de Fooi is een landelijk studenteninitiatief dat ernaar streeft bewustwording te creëren en geld in te zamelen voor goede doelen in ontwikkelingslanden. Dit wordt gedaan door gedurende het jaar verschillende acties op te zetten, variërend van samenwerkingen met bedrijven om spullen weg te geven tot het organiseren van een feest waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Op deze manier worden mensen maar vooral studenten gestimuleerd om bij te dragen.

Uiteindelijk vindt ook de Nacht van de Fooi plaats, waarbij op één dag in alle steden met lokale horeca geld wordt ingezameld door middel van het geven van fooi. Op deze dag worden ook leuke activiteiten op het 18 Septemberplein georganiseerd om te laten zien wat Nacht van de Fooi Eindhoven inhoudt. Het totale opgehaalde geld wordt in samenwerking met de stichting Wilde Ganzen ook verdubbeld, waardoor elke euro die wordt opgehaald 2 euro waard is!

Nacht van de Fooi heeft al vele jaren een stedelijk bestuur in Eindhoven dat wordt gevuld door leden van het Eindhovens Studenten Corps. Deze leden zorgen er elk jaar voor dat Eindhoven tot een van de best presterende steden behoort en verschillende goede doelen worden gesteund.

Nacht van de fooi

NvdF_3.png
NvdF_2.1.png