Informatie voor ouders

Het moment is daar, uw zoon/dochter is geslaagd en mag gaan studeren. Hij/zij heeft gekozen voor Eindhoven. Er moeten keuzes gemaakt worden zoals: wat ga ik studeren? Ga ik op kamers? Ga ik lid worden? Voor ouders hebben wij het lid worden uiteengezet.

Eindhovens Studenten Corps

Het Eindhovens Studenten Corps (E.S.C) is de oudste vereniging van Eindhoven. Sinds 2013 zijn wij als eerste vereniging van Eindhoven midden in het centrum gevestigd, in onze Sociëteit genaamd ‘Ilium’. Met bijna 500 actieve leden is het de grootste en actiefste vereniging van Eindhoven en zijn wij niet meer weg te denken uit het Eindhovense studentenleven. Met onze studentenkroeg ‘de Ballenbak’, waar elke donderdag meer dan 300 studenten uit hun dak gaan, voorzien wij alle Eindhovense studenten van een geweldige studententijd.

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Het kan een echte toevoeging zijn aan je studententijd. Op een studentenvereniging komen studenten samen om te studeren, maar ook om te ontspannen en om mooie feestjes te bouwen. Een studentenvereniging wordt volledig door studenten gerund. Zowel de commissies als het bestuur bestaan uitsluitend uit studenten van verschillende jaarlagen van de vereniging. Een studentenvereniging biedt de mogelijkheid om mensen van allerlei studies te leren kennen en je verder te ontwikkelen naast je studie, bijvoorbeeld door het doen van commissiewerk. Na het maken van een grote stap richting een nieuwe stad en een nieuwe studie is een studentenvereniging juist een manier waardoor uw zoon/dochter snel veel mensen leert kennen die hem/haar zullen helpen te slagen tijdens de studententijd!

Vereniging_pagina.jpg
Studie_pagina.jpg

Studie

Wij begrijpen dat het ingevoerde BSA systeem de studiedruk vergroot en dat het lastig kan zijn om alles te combineren. Doordat onze leden allerlei verschillende studies doen en uit verschillende jaarlagen komen, kunnen de leden op die manier ondersteund worden in hun studie. Verder bieden wij ook tentamentrainingen aan die de kans op succes vergroten. De drukte op de vereniging wordt ook verminderd tijdens de tentamenperiodes om zoveel mogelijk tijd in het studeren te kunnen steken. Voor oudere leden bieden wij ook lunchlezingen en business cases aan om deze studenten alvast kennis te laten maken met het bedrijfsleven en alvast te kunnen netwerken.

Inschrijven

Tijdens de Na Examen Dagen, TU/e Introductieweek en Fontys Purple Intro zullen wij aanwezig zijn met stands waar inschrijven mogelijk is. Wanneer het niet mogelijk is om aanwezig te zijn tijdens een van deze dagen, dan is inschrijven ook mogelijk middels een e-mail naar secretaris@hetesc.nl.
IMG_2793_1.JPG