Sinds de oprichting van de Technische Hogeschool Eindhoven in 1956 zijn de eerste studenten van deze Hogeschool begonnen met de oprichting van het Eindhovens Studenten Corps. Daarmee is het E.S.C de oudste en meest traditionele vereniging van Eindhoven, wat er voor heeft gezorgd dat zij een grote bijdrage heeft geleverd aan de tradities en rijke geschiedenis van de stad.

Het E.S.C heeft een breed aanbod aan zelfontplooiing voor haar leden. Door middel van het organiseren van symposia, lezingen en het aanbieden van persoonlijke begeleiding stomen wij onze leden klaar voor de toekomst. Ook ontwikkelen leden zichzelf in onze 29 commissies en besturen. Dit zorgt ervoor dat wij grootste projecten opzetten in de stad Eindhoven, zoals het grote bevrijdingsfestival Liberation040. Daarnaast biedt de vereniging, maar ook disputen, een groot aanbod aan feesten, festivals, sporttoernooien en activiteiten voor heel Eindhoven en vaak zelfs heel studerend Nederland. Maar ook op andere maatschappelijke vlakken is het E.S.C actief, door middel van Oma’s Soep en andere projecten binnen Eindhoven. Zo biedt het E.S.C de kans voor zelfontwikkeling, maar ook ontspanning en het belangrijkste van alles: vriendschappen voor het leven.

34563_-_archief_Bart_v_Overbeeke_-_bvof_2002_bkd-38.jpg
Vereniging_pagina.jpg

Op Sociëteit Ilium, gelegen in hartje centrum van Eindhoven, wordt vrijwel elke dag geborreld. De ene dag in dispuutsverband, de andere dag in jaarclubverband en andere dagen met commissies of juist een diverse groep leden. Dit zorgt voor een diverse groep vrienden voor het leven. Op donderdagavonden wordt de jaarclubavond afgesloten met de opening van onze studentenkroeg: De Ballenbak. Deze kroeg, gelegen onder de Sociëteit, is de plek waar heel studerend Eindhoven op donderdagen en bij grote feesten tot in de late uren komt genieten.